csrf
SAM vrijwilligerscentrale logo
SAM vrijwilligerscentrale

Werk je graag met kinderen en ouders?

Introductie De vereniging Humanitas is een landelijke vrijwilligersorganisatie. De vrijwilligers helpen mensen om op eigen kracht iets aan hun situatie te veranderen. Deze hulp is gratis en altijd in de buurt. Humanitas Midden-Holland is een afdeling van Humanitas Nederland en is werkzaam in de gemeenten Waddinxveen, Bodegraven-Reeuwijk, Gouda en Krimpenerwaard. De afdeling telt zo’n 160 vrijwilligers, die hulp bieden op het gebied van financiën, eenzaamheid, laaggeletterdheid, inburgering en begeleiding bij omgangsregelingen (BOR). Humanitas BOR richt zich specifiek op het begeleiden van gescheiden ouders bij het tot stand brengen van een omgangsregeling met hun kind(eren). Het belang van het kind staat daarbij voorop; hoe sneller een goed werkende omgangsregeling tot stand komt, hoe sneller kinderen een plek tussen hun gescheiden ouders kunnen vinden. De begeleiding vindt plaats door gemotiveerde en getrainde vrijwilligers. De ondersteuning duurt in principe 3 tot 6 maanden, daarna hebben ouders samen een regeling getroffen. Om deze begeleiding te kunnen geven is Humanitas Midden-Holland is op zoek naar BOR vrijwilligers. Functieomschrijving: als BOR vrijwilliger: • Ondersteun je gescheiden ouders bij de uitvoering van de omgangsregeling. • Stel je het belang van het kind voorop. • Zorg je voor een positieve en ontspannen sfeer waarin kind en ouders zich vrij voelen bij elkaar. • Bied je, indien gewenst, praktische hulp aan gescheiden ouders. Ben jij één van onze nieuwe vrijwilligers? • Je hebt ervaring met het werken met kinderen? • Je hebt een hart voor kinderen? • Je bent stressbestendig? • Je kunt een neutrale houding innemen tussen ouders? • Je hebt levenservaring? • Je kunt goed luisteren en hebt belangstelling voor anderen? • Je bent 3 uur per week of per 14 dagen beschikbaar • Je bent bereid deel te nemen aan trainingen. • Een auto is gemakkelijk, maar niet noodzakelijk. Wat krijg je er voor terug? • Uitdagend, leuk en interessant werk. • Een voorbereidende training. • Professionele begeleiding, altijd iemand om op terug te vallen. • Geregeld contact met collega-vrijwilligers met wie je ervaringen kunt uitwisselen. • Interessante themabijeenkomsten. • Reiskostenvergoeding. • Goede verzekering tegen schade en ongevallen. Ben je geïnteresseerd? Laat dan wat van je horen. Stuur een berichtje met cv via de mail. Heb je eerst nog een vraag? Stuur dan gerust een bericht aan de coördinator van BOR Midden-Holland: Grethe. Wij vragen iedere nieuwe medewerker om bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag op naam van Humanitas te overleggen. Uw reactie wordt strikt vertrouwelijk behandeld.

Lees meer

structureel

Bodegraven-Noord: Centrum-Noord

Activiteitenbegeleiding
Maatje, buddy & gezelschap
Begeleiding & coaching

Beschrijving

Introductie
De vereniging Humanitas is een landelijke vrijwilligersorganisatie. De vrijwilligers helpen mensen om op eigen kracht iets aan hun situatie te veranderen. Deze hulp is gratis en altijd in de buurt. Humanitas Midden-Holland is een afdeling van Humanitas Nederland en is werkzaam in de gemeenten Waddinxveen, Bodegraven-Reeuwijk, Gouda en Krimpenerwaard. De afdeling telt zo’n 160 vrijwilligers, die hulp bieden op het gebied van financiën, eenzaamheid, laaggeletterdheid, inburgering en begeleiding bij omgangsregelingen (BOR).

Humanitas BOR richt zich specifiek op het begeleiden van gescheiden ouders bij het tot stand brengen van een omgangsregeling met hun kind(eren). Het belang van het kind staat daarbij voorop; hoe sneller een goed werkende omgangsregeling tot stand komt, hoe sneller kinderen een plek tussen hun gescheiden ouders kunnen vinden. De begeleiding vindt plaats door gemotiveerde en getrainde vrijwilligers. De ondersteuning duurt in principe 3 tot 6 maanden, daarna hebben ouders samen een regeling getroffen.

Om deze begeleiding te kunnen geven is Humanitas Midden-Holland is op zoek naar BOR vrijwilligers.

Functieomschrijving:
als BOR vrijwilliger:

• Ondersteun je gescheiden ouders bij de uitvoering van de omgangsregeling.
• Stel je het belang van het kind voorop.
• Zorg je voor een positieve en ontspannen sfeer waarin kind en ouders zich vrij voelen bij elkaar.
• Bied je, indien gewenst, praktische hulp aan gescheiden ouders.

Ben jij één van onze nieuwe vrijwilligers?
• Je hebt ervaring met het werken met kinderen?
• Je hebt een hart voor kinderen?
• Je bent stressbestendig?
• Je kunt een neutrale houding innemen tussen ouders?
• Je hebt levenservaring?
• Je kunt goed luisteren en hebt belangstelling voor anderen?
• Je bent 3 uur per week of per 14 dagen beschikbaar
• Je bent bereid deel te nemen aan trainingen.
• Een auto is gemakkelijk, maar niet noodzakelijk.

Wat krijg je er voor terug?
• Uitdagend, leuk en interessant werk.
• Een voorbereidende training.
• Professionele begeleiding, altijd iemand om op terug te vallen.
• Geregeld contact met collega-vrijwilligers met wie je ervaringen kunt uitwisselen.
• Interessante themabijeenkomsten.
• Reiskostenvergoeding.
• Goede verzekering tegen schade en ongevallen.

Ben je geïnteresseerd?

Laat dan wat van je horen. Stuur een berichtje met cv via de mail. Heb je eerst nog een vraag? Stuur dan gerust een bericht aan de coördinator van BOR Midden-Holland: Grethe.

Wij vragen iedere nieuwe medewerker om bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag op naam van Humanitas te overleggen.
Uw reactie wordt strikt vertrouwelijk behandeld.

Praktische informatie

Wekelijks 1 tot 4 uur

Locatie

Bodegraven-Noord: Centrum-Noord

Impact

Impactgebied

Belangenbehartiging & goede doelen
Sociaal & welzijn
Zorg

Categorie

Activiteitenbegeleiding
Maatje, buddy & gezelschap
Begeleiding & coaching
Delen:
Bewaar:
Print:

Anderen bekeken ook

Bodegraven-Reeuwijk

Samen is vaak fijner dan alleen!

Stichting Thuishuis Reeuwijk

Hou je ervan om eigen regie te voeren, ook in je vrijwilligerswerk? Bij het Thuishuisproject kan dat. Niet alleen voor senioren vinden wij eigen regie heel belangrijk, ook voor onze vrijwilligers.  Als vrijwilliger bezoek je een senior thuis. Hoe vaak je afspreekt, bepaal je samen met degene die je bezoekt. Dit kan binnen de hele gemeente Bodegraven-Reeuwijk zijn. Je ondersteunt en stimuleert om contacten te bevorderen. Soms lukt dat (nog) niet. Dan is op dat moment jouw aanwezigheid het belangrijkste. Je kan bijvoorbeeld samen een spelletje spelen, in de tuin werken, wandelen of fietsen (eventueel op een duofiets). Maar ook naar een clubje gaan behoort tot de mogelijkheden. De behoefte van de senior is leidend hierbij. Jouw interesse speelt echter ook een belangrijke rol. Uitgangspunt is dat beiden, senior én vrijwilliger, er plezier aan beleven. Lijkt het je iets om vrijwilliger bij ons te worden? We zijn blij als je ons team wilt komen versterken.  Stichting Thuishuis Reeuwijk biedt in Bodegraven-Reeuwijk ondersteuning aan senioren (55+) om eenzaamheid te voorkomen/verminderen.

Structureel
Bodegraven-Reeuwijk

Meneer uit Reeuwijk zoekt taalhulp

SAM Welzijn

Voor een meneer, 60 jaar, uit Reeuwijk zoekt SAM een taalcoach. Meneer heeft in het land van herkomst nooit op school gezeten. Dan kom je in Nederland en moet je ineens drie dagen per week naar school. Meneer gaat met plezier! Hij kan zelfs al letters lezen en zijn naam schrijven. Trots dat hij is! Meneer doet vrijwilligerswerk in Bodegraven en is daarnaast dus op zoek naar een taalcoach. Hij wil graag met iemand oefenen om te leren spreken. Lijkt jou dit een leuke uitdaging? Neem dan contact op met SAM via een bericht. Hij staat nog aan het begin met het leren van de taal. Dit lijkt misschien 'extra' moeilijk, maar zie het als een uitdaging. We helpen je op weg met oefenmateriaal en geven je handvatten hoe je de taal kunt gaan leren aan deze meneer. Waardevol vrijwilligerswerk met betekenis!

Structureel
Jongeren
Bodegraven-Reeuwijk

Bestuursleden Vrienden van De Reehorst

Zorgpartners Midden Holland De Reehorst

Voor de Vrienden van De Reehorst zijn we op zoek naar bestuursleden. Wij zoeken een voorzitter, penningmeester en/of een secretaris. Er is regelmatig onderling overleg met het MT van De Reehorst. De Vrienden van De Reehorst zorg ervoor het wonen, welzijn en werken in De Reehorst nóg een beetje fijner te maken door activiteiten te ondersteunen of te financieren, leuke attenties te verzinnen of muziek in De Spil mede mogelijk te maken.

Structureel
Bodegraven-Reeuwijk

Koppel uit Reeuwijk zoekt taalcoach!

SAM Welzijn

Voor een koppel (begin 40) uit Reeuwijk is SAM op zoek naar een taalcoach. Zij volgen Nederlandse les op de taalschool in Gouda en zijn erg gemotiveerd om de taal te leren. Gezien het schoolrooster, kunnen op woensdagmiddag en op donderdag. Ben jij op een van deze momenten beschikbaar en lijkt het jou leuk om met hen Nederlands te oefenen? Neem dan contact op met de taalcoachcoördinator van SAM Welzijn via l.vanvliet@samwelzijn.nl of 0651966519 Let op: als taalcoach ben je geen docent. Je helpt met het oefenen van de taal, puur ter ondersteuning. Je krijgt een basistraining van SAM hoe je dit kunt aanpakken en oefenmateriaal om mee aan de slag te gaan. Ben je toevallig wel docent? Ook dan kun je je aanmelden ;)

Structureel
Jongeren
Bodegraven-Reeuwijk

Vrouw, 52, uit Reeuwijk zoekt taalcoach

SAM Welzijn

SAM zoekt een taalcaoch voor een mevrouw uit Reeuwijk. Ze kan zich redelijk verstaanbaar maken en begrijpt Nederlands als er rustig gesproken wordt. Lijkt het jou leuk om als taalcoach met haar te oefenen? Dan ben je heel welkom! Ze wil voornamelijk oefenen met spreken en schrijven. Goed om te weten: als taalcoach ben je geen docent, je biedt ondersteuning met het oefenen van de Nederlandse taal. Vanuit SAM krijg je een basistraining hoe je dit het beste aan kunt pakken en krijg je oefenmateriaal waarmee jullie kunnen oefenen. Je spreekt 1 keer per week met mevrouw af voor 1-1,5 uur per week. Spreekt dit je aan? Neem dan contact op met de taalcoachcoördinator van SAM Welzijn viaeen bericht.

Structureel
Jongeren
Bodegraven-Reeuwijk, Waddinxveen

DigiTaal team bibliotheek zoekt vrijwilligers

Bibliotheek De Groene Venen

Heb je kennis van computers en het internet en vind je het leuk om mensen meer te leren over de digitale wereld? Dan is dit wellicht iets voor jou! Docent en/of assistent bij onze cursussen. De Bibliotheek organiseert les vanaf de beginnerscursus Klik&Tik tot de Windows cursus, lessen voor de verschillende smartphones, fotos verwerken en beheren, Ipad, Word en Excel, een greep in de mogelijkheden. Het zijn losse projecten van steeds 3 of 4 weken op dezelfde dag. Van 1 op 1 coaching tot groepjes van max. 10 deelnemers. Voor meer informatie en kennismaken vul je op onze website het formulier in en wij nemen contact met je op. https://www.bibliotheekdegroenevenen.nl/organisatie/vrijwilligers/digitale-vrijwilligers.html

Project
Bodegraven-Reeuwijk

Huiskamer vrijwilliger

Zorgpartners Midden Holland De Reehorst

Wij zoeken een vrijwilliger die het leuk vindt om in de huiskamer met bewoners een spelletje te doen, een praatje te maken en te helpen bij een activiteit. Zelfs handmassage en nagels lakken van bewoners hoort bij de mogelijkheden! In verpleeghuis De Reehorst wonen bewoners die zorg nodig hebben door dementie of een lichamelijke beperking. Op beide afdelingen hebben we vrijwilligers in de huiskamer nodig. We zijn heel blij met je hulp! Tijden: 's morgens van 10 - 12 uur of 's middags van 14.30 - 16.30 uur.

Structureel
Bodegraven-Reeuwijk

Vrijwilligers papierwinkel

SAM Welzijn

Voor de Papierwinkel in Reeuwijk Brug zoeken wij vrijwilligers. Vind je het leuk je met administratie en/of formulieren bezig te houden en ben je digitaal vaardig dan zoeken we jou! Mensen met bv vragen over financiën, het invullen van formulieren en voor tips en ondersteuning bij het uitzoeken en sorteren van post en administratie komen naar de Papierwinkel. Kom gerust een keertje kijken of het wat voor je is. Dinsdagmiddag tussen 14.00 u en 15.30 u in het Huis van Alles Reeuwijk-Brug aan de van Staverenstraat 39 of neem contact op.

Structureel
Bodegraven-Reeuwijk, Waddinxveen

Beweeggroep ouderen

Sport en Welzijn Bodegraven Reeuwijk

Wij zijn op zoek naar enthousiaste mensen die op een toegankelijke manier een groep senioren willen begeleiden bij een beweegles. Deze lessen worden gegeven binnen een gezellige beweeggroep. Je hebt de vrijheid om de inhoud van de lessen naar eigen inzicht en expertise in te vullen, met de mogelijkheid tot begeleiding. Het hoofddoel is om samen te bewegen en sociaal contact te bevorderen onder de deelnemers. Na de les is er vaak gelegenheid om na te praten met een kopje koffie of thee. Wij zoeken iemand die een beweegles van 30 tot 60 minuten wil geven. Ervaring is niet vereist, want je kunt ondersteuning krijgen van de huidige lesgeefster, die binnenkort met pensioen gaat. of vanuit de buurtsportcoach van Sport en Welzijn Bodegraven - Reeuwijk.

Structureel
Jongeren
Bodegraven-Reeuwijk

Vrijwilligers OKÉ-klas

SAM Welzijn

Vrijwilligers gezocht voor de OKÉ-klas van Bureau Bousa! In de OKÉ-klas (ouder-kind-educatie) helpen we kinderen van het basisonderwijs. Dit zijn kwetsbare kinderen die een extra steuntje nodig hebben bijvoorbeeld omdat hun ouders uit een ander land komen. Ons doel is om de kinderen meer zelfvertrouwen en kennis te geven zodat ze zich later beter kunnen ontplooien. Zoek jij vrijwilligerswerk en wil je … * kinderen uit groep 6 t/m 8 op de basisschool ondersteunen * helpen met huiswerk, horizonverbreding en het ontwikkelen van sociale vaardigheden * je 3 uur per week beschikbaar stellen Dan is de OKÉ-klas iets voor jou! We bieden je een gezellig team en organiseren relevante trainingen. De OKÉ-klas vindt plaats op woensdag en vrijdag in Bodegraven en op donderdag in Reeuwijk. Interesse? Stuur een bericht via onderstaande knop aan Agnes, Coördinator Bureau Bousa. We horen graag van je! Volg ons ook op Facebook | www.bousa.nl

Structureel