csrf
SAM vrijwilligerscentrale logo
SAM vrijwilligerscentrale

Enthousiaste vrijwilliger voor dagbesteding

Ben jij een mensenmens, en geef jij je medemens net dat ene beetje aandacht meer? Dan zou jij fantastisch passen binnen ons team op de dagbesteding van de Romein! Wij bieden een ontzettend afwisselende vrijwilligersfunctie aan. Wie zijn wij?: Bij dagbesteding de Romein kijken wij écht naar de mens en naar zijn of haar behoeften. Wij zijn een dagbesteding waar voor iedereen wat wils is. Zo bieden wij diverse activiteiten aan waarbij wij rekening houden met de bezoekers hun wensen. In onze reeds vernieuwde ruimtes, bakken we, de ene dag, een lekkere appeltaart in onze keuken en de volgende dag wordt er geknutseld. De bezoekers van De Romein zijn senioren met geheugen problemen. De Romein biedt hun structuur in de dag en tevens een adempauze voor mantelzorgers. Wat neem jij mee?: Jij biedt graag een luisterend oor en neemt écht de tijd voor de mensen. Zo is er bij ons alle ruimte voor een praatje bij de koffie, een stuk te wandelen met een klein groepje of een muziekles te geven. Wij maken graag gebruik van jouw talent! Uiteraard heb jij ook affiniteit met onze doelgroep. De taken: Jouw hulp kan op verschillende manieren worden ingezet. Dit kan zowel in een groepje of individueel zijn. Bij de Romein is geen dag hetzelfde en dat maakt het werken hier zo leuk. Zo ben je de ene dag bezig met het verzorgen van de koffie/thee (samen mét de bezoekers) en begeleid je een spel en ga je de andere dag creatief aan de slag. Er zijn altijd twee professionals aanwezig, met wie je samenwerkt. Dagen / tijden Per direct op vrijdagochtend van 9.30-13.00, maar als u een andere dag of dagdeel beschikbaar bent dan horen wij dat ook graag. Bij De Romein bieden we jou een hele leuke vrijwilligersplek met een gezellige sfeer en een fijn team.

Lees meer

structureel

Bodegraven-Zuid: Dronenwijk-Noord

Activiteitenbegeleiding

Beschrijving

Ben jij een mensenmens, en geef jij je medemens net dat ene beetje aandacht meer? Dan zou jij fantastisch passen binnen ons team op de dagbesteding van de Romein!

Wij bieden een ontzettend afwisselende vrijwilligersfunctie aan.

Wie zijn wij?:
Bij dagbesteding de Romein kijken wij écht naar de mens en naar zijn of haar behoeften. Wij zijn een dagbesteding waar voor iedereen wat wils is. Zo bieden wij diverse activiteiten aan waarbij wij rekening houden met de bezoekers hun wensen. In onze reeds vernieuwde ruimtes, bakken we, de ene dag, een lekkere appeltaart in onze keuken en de volgende dag wordt er geknutseld.
De bezoekers van De Romein zijn senioren met geheugen problemen. De Romein biedt hun structuur in de dag en tevens een adempauze voor mantelzorgers.

Wat neem jij mee?:
Jij biedt graag een luisterend oor en neemt écht de tijd voor de mensen. Zo is er bij ons alle ruimte voor een praatje bij de koffie, een stuk te wandelen met een klein groepje of een muziekles te geven. Wij maken graag gebruik van jouw talent! Uiteraard heb jij ook affiniteit met onze doelgroep.

De taken:
Jouw hulp kan op verschillende manieren worden ingezet. Dit kan zowel in een groepje of individueel zijn. Bij de Romein is geen dag hetzelfde en dat maakt het werken hier zo leuk. Zo ben je de ene dag bezig met het verzorgen van de koffie/thee (samen mét de bezoekers) en begeleid je een spel en ga je de andere dag creatief aan de slag. Er zijn altijd twee professionals aanwezig, met wie je samenwerkt.

Dagen / tijden
Per direct op vrijdagochtend van 9.30-13.00, maar als u een andere dag of dagdeel beschikbaar bent dan horen wij dat ook graag.

Bij De Romein bieden we jou een hele leuke vrijwilligersplek met een gezellige sfeer en een fijn team.

Praktische informatie

Locatie

Bodegraven-Zuid: Dronenwijk-Noord

Bijzonderheden

Geschikt voor mensen die weinig Nederlands spreken, Geschikt voor jongeren

Impact

Voor wie

Ouderen

Impactgebied

Zorg

Categorie

Activiteitenbegeleiding
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van SAM Welzijn

Bodegraven-Reeuwijk

Coördinator Automaatje

SAM Welzijn

Met ANWB AuoMaatje vervoeren vrijwilligers hun minder mobiele plaatsgenoten tegen een geringe onkostenvergoeding. Als coördinator ben jij een belangrijke schakel binnen AutoMaatje. Samen met twee enthousiaste mede coördinatoren draag jij er zorg voor dat mensen die dat zelf niet kunnen van A naar B komen. Dit doe jij door de telefoontjes van deelnemers met het verzoek om een rit aan te nemen. Bijvoorbeeld naar het ziekenhuis. Waarna je binnen het vrijwilligersbestand op zoek gaat naar iemand die meneer of mevrouw kan vervoeren. De vrijwilligers gebruiken hiervoor een eigen auto. Wat verwachten we van jou? Dat je op maandag-, dinsdag- en woensdag ochtend beschikbaar bent van 09.00 t/m 13.00u. Daarnaast is het handig dat je goed overweg kan met de computer, omdat we gebruik maken van een eenvoudig systeem om de ritten in te administreren. Wat kan jij verwachten? Dit vrijwilligerswerk doe je vanuit huis. Om dit te kunnen doen krijg je een laptop en telefoon van Automaatje in bruikleen. Je staat in direct contact met deelnemers je erg dankbaar zijn. Daarnaast maak je deel uit van een enthousiaste groep vrijwilligers, met wie je telefonisch veel in contact bent. En niet onbelangrijk: je staat er niet alleen voor. Je vormt een hecht team met twee mede coördinatoren.

Structureel
Bodegraven-Reeuwijk

Chauffeurs in Reeuwijk

SAM Welzijn

Meld je aan als vrijwillige chauffeur en vervoer jouw minder mobiele 'buren' in je eigen auto. Tijdens de rit ben je ook het 'maatje' van de deelnemer, je bent behulpzaam, neemt de tijd en staat open voor een gesprekje. Je kunt je tijd flexibel indelen. Als er een ritaanvraag is, dan wordt er gevraagd of je beschikbaar bent. Je krijgt als vrijwillige chauffeur een vergoeding van €0,35 per kilometer plus eventuele parkeerkosten. De tijdsbesteding is afhankelijk van jouw beschikbaarheid en de vraag van de deelnemers. Wat vragen we van je: Je bent in het bezit van een eigen auto en geldig rijbewijs B Je hebt een WA- en inzittendenverzekering Wat krijg je ervoor terug? Naast de onkostenvergoeding per kilometer krijg je er ook een heel goed gevoel door terug. De deelnemers die je vervoerd zijn je erg dankbaar, omdat ze vaak geen andere mogelijkheid hebben. Daarnaast ontstaan er tijdens het rijden veel mooie gesprekken We zijn specifiek opzoek naar vrijwilligers in Reeuwijk, omdat we daar vrijwilligers tekort komen ten opzichte van de deelnemers. In Bodegraven zijn op dit moment voldoende vrijwilligers actief.

Structureel
Bodegraven-Reeuwijk

Lid Programmaraad Huis van Alles R'dorp

SAM Welzijn

Ben jij het nieuwe lid met frisse ideeën van de Programmaraad Huis van Alles in Reeuwijk-dorp? Dorpshuis ‘de Kaag’ biedt op dinsdag en woensdag plek aan het ‘Huis van Alles’. Op deze 2 dagen is het de plek in het dorp waar inwoners, vrijwilligers en professionals kunnen samenkomen. De agenda staat op dinsdag en woensdag vol met leuke activiteiten. Het Huis van Alles wordt gerund door de programmaraad. Deze groep vrijwilligers is verantwoordelijk voor het reilen en zeilen in het Huis van Alles. We zitten te springen om iemand met een frisse blik, affiniteit met communicatie, die het leuk vindt om ons te helpen en met ons mee te denken hoe we het Huis van Alles nog leuker kunnen maken dan het nu al is. We vergaderen ongeveer 1 keer per kwartaal 1,5 uur. Meer informatie? Stuur dan een bericht.

Structureel
Bodegraven-Reeuwijk

Kooktalent gezocht in Reeuwijk-dorp

SAM Welzijn

De kookgroep in het Huis van Alles in Reeuwijk Dorp zoekt nieuw kooktalent. Een enthousiaste vrijwilligersgroep kookt 1 keer per maand op dinsdagmiddag in het Huis van Alles in Reeuwijk Dorp een maaltijd voor wie behoefte heeft aan ontmoeting en lekker eten. Voor de uitbreiding van het kookteam zoeken we nog 2 à 3 personen (m/v) die mee willen doen. Houd je van menu’s verzinnen, boodschappen doen en koken? Ben je 1x per maand op dinsdag tussen 10 en 14 uur beschikbaar? En wil je graag meedoen met een super gezellig vrijwilligersteam? Dan zijn we op zoek naar jou! Interesse? Zoek contact met Ria.

Structureel
Bodegraven-Reeuwijk

Vrijwilliger Kids&Koffie in Reeuwijk-brug

SAM Welzijn

Wil je anderen graag iets leren, ben je een vrouw en heb je hebt 2,5 uur per week op dinsdag tijd? Dan zoeken we jou bij Kids&Koffie! Kids&Koffie is een activiteit voor vrouwen met verschillende culturele achtergronden, die Nederlands willen leren preken. Vaak volgen zij de inburgeringscursus, maar zijn door kleine kinderen aan huis gebonden. Een taal leer je niet alleen uit een boek, maar vooral ook door te doen. Daarom is er iedere dinsdagmorgen van 9.00 tot 11.30 uur Kids&Koffie in het Huis van Alles in Reeuwijk brug, waar vrouwen elkaar kunnen ontmoeten en er oppas is voor de kinderen. Als vrijwilliger doe je je best om een vertrouwde omgeving te creëren waarin fouten mogen worden gemaakt. De vrijwilligers en deelnemers bepalen samen de invulling van de ochtenden. Afgelopen jaar hebben we o.a. mozaïeken gemaakt, gekookt, gedanst en aandacht besteed aan de onderwerpen “school” en “hoe wordt Nederland bestuurd?”. Maar vooral ook veel gelachen! Informatie of aanmelding: Joke Roelofs (vrijwilliger), jjroelofs@gmail.com, tel. 06-51387677 MarjoleinWaagmeester, m.waagmeester@samwelzijn.nl, tel. 0172-614 500 Of loop even binnen op dinsdagochtend in Het Huis van Alles, Van Staverenstraat 39 te Reeuwijk. We willen daar graag al je vragen beantwoorden.

Structureel
Bodegraven-Reeuwijk, Kaag en Braassem

Informatief huisbezoek 70+ (gemeente breed)

SAM Welzijn

Als vrijwilliger heeft u eenmalig een persoonlijk gesprek met ouderen, hierbij staat het verstrekken van informatie voorop. Met de informatie die u brengt zijn ouderen vaak direct geholpen, of weten zij in ieder geval waar zij (in de toekomst) terecht kunnen. Tevens heeft u een signalerende rol. Denk hierbij aan bijvoorbeeld ‘val preventie’. Aan de hand van een vragenlijst worden verschillende onderwerpen besproken zoals: wonen, zelfredzaamheid, tijdsbesteding en activiteiten, sociale contacten, bewegen, gezondheid, mobiliteit, mantelzorg, vrijwillige inzet en financiën. Uiteraard is er voldoende ruimte voor een gezellig kletspraatje want men vindt het vooral ontzettend fijn dat iemand even ‘om het hoekje’ komt kijken  Fijn om te weten: - u plant de huisbezoeken zelf in dus kunt het helemaal aanpassen aan uw eigen agenda, - als vrijwilliger van het Huisbezoekproject maakt u onderdeel uit van een enthousiaste groep mensen en kunt u interessante trainingen volgen! - dit project loopt in de gehele gemeente Reeuwijk-Bodegraven, je kiest zelf binnen welke plaats(en) je de huisbezoeken aflegt.

Structureel
Bodegraven-Reeuwijk

Vrijwilligers OKÉ-klas

SAM Welzijn

Vrijwilligers gezocht voor de OKÉ-klas van Bureau Bousa! In de OKÉ-klas (ouder-kind-educatie) helpen we kinderen van het basisonderwijs. Dit zijn kwetsbare kinderen die een extra steuntje nodig hebben bijvoorbeeld omdat hun ouders uit een ander land komen. Ons doel is om de kinderen meer zelfvertrouwen en kennis te geven zodat ze zich later beter kunnen ontplooien. Zoek jij vrijwilligerswerk en wil je … * kinderen uit groep 6 t/m 8 op de basisschool ondersteunen * helpen met huiswerk, horizonverbreding en het ontwikkelen van sociale vaardigheden * je 3 uur per week beschikbaar stellen Dan is de OKÉ-klas iets voor jou! We bieden je een gezellig team en organiseren relevante trainingen. De OKÉ-klas vindt plaats op woensdag en vrijdag in Bodegraven en op donderdag in Reeuwijk. Interesse? Stuur een bericht via onderstaande knop aan Agnes, Coördinator Bureau Bousa. We horen graag van je! Volg ons ook op Facebook | www.bousa.nl

Structureel
Bodegraven-Reeuwijk

Vrijwilligers papierwinkel

SAM Welzijn

Voor de Papierwinkel in Reeuwijk Brug zoeken wij vrijwilligers. Vind je het leuk je met administratie en/of formulieren bezig te houden en ben je digitaal vaardig dan zoeken we jou! Mensen met bv vragen over financiën, het invullen van formulieren en voor tips en ondersteuning bij het uitzoeken en sorteren van post en administratie komen naar de Papierwinkel. Kom gerust een keertje kijken of het wat voor je is. Dinsdagmiddag tussen 14.00 u en 15.30 u in het Huis van Alles Reeuwijk-Brug aan de van Staverenstraat 39 of neem contact op.

Structureel

Anderen bekeken ook

Gouda, Waddinxveen, Bodegraven-Reeuwijk, Zuidplas, Krimpenerwaard

Werk je graag met kinderen en ouders?

Humanitas Midden-Holland

Introductie De vereniging Humanitas is een landelijke vrijwilligersorganisatie. De vrijwilligers helpen mensen om op eigen kracht iets aan hun situatie te veranderen. Deze hulp is gratis en altijd in de buurt. Humanitas Midden-Holland is een afdeling van Humanitas Nederland en is werkzaam in de gemeenten Waddinxveen, Bodegraven-Reeuwijk, Gouda en Krimpenerwaard. De afdeling telt zo’n 160 vrijwilligers, die hulp bieden op het gebied van financiën, eenzaamheid, laaggeletterdheid, inburgering en begeleiding bij omgangsregelingen (BOR). Humanitas BOR richt zich specifiek op het begeleiden van gescheiden ouders bij het tot stand brengen van een omgangsregeling met hun kind(eren). Het belang van het kind staat daarbij voorop; hoe sneller een goed werkende omgangsregeling tot stand komt, hoe sneller kinderen een plek tussen hun gescheiden ouders kunnen vinden. De begeleiding vindt plaats door gemotiveerde en getrainde vrijwilligers. De ondersteuning duurt in principe 3 tot 6 maanden, daarna hebben ouders samen een regeling getroffen. Om deze begeleiding te kunnen geven is Humanitas Midden-Holland is op zoek naar BOR vrijwilligers. Functieomschrijving: als BOR vrijwilliger: • Ondersteun je gescheiden ouders bij de uitvoering van de omgangsregeling. • Stel je het belang van het kind voorop. • Zorg je voor een positieve en ontspannen sfeer waarin kind en ouders zich vrij voelen bij elkaar. • Bied je, indien gewenst, praktische hulp aan gescheiden ouders. Ben jij één van onze nieuwe vrijwilligers? • Je hebt ervaring met het werken met kinderen? • Je hebt een hart voor kinderen? • Je bent stressbestendig? • Je kunt een neutrale houding innemen tussen ouders? • Je hebt levenservaring? • Je kunt goed luisteren en hebt belangstelling voor anderen? • Je bent 3 uur per week of per 14 dagen beschikbaar • Je bent bereid deel te nemen aan trainingen. • Een auto is gemakkelijk, maar niet noodzakelijk. Wat krijg je er voor terug? • Uitdagend, leuk en interessant werk. • Een voorbereidende training. • Professionele begeleiding, altijd iemand om op terug te vallen. • Geregeld contact met collega-vrijwilligers met wie je ervaringen kunt uitwisselen. • Interessante themabijeenkomsten. • Reiskostenvergoeding. • Goede verzekering tegen schade en ongevallen. Ben je geïnteresseerd? Laat dan wat van je horen. Stuur een berichtje met cv via de mail. Heb je eerst nog een vraag? Stuur dan gerust een bericht aan de coördinator van BOR Midden-Holland: Grethe. Wij vragen iedere nieuwe medewerker om bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag op naam van Humanitas te overleggen. Uw reactie wordt strikt vertrouwelijk behandeld.

Structureel
Leiden, Gouda, Bodegraven-Reeuwijk, Alphen aan den Rijn, Katwijk

Voorlichter Educatie (vrijwillig)

Rode Kruis

Het helpen van mensen in nood om de hoek én ver weg, vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt, dát is waar het Rode Kruis voor staat. Dit doen wij in district Hollands Midden ook door gastlessen te geven aan leerlingen en studenten. Vind jij het leuk om voor een klas te staan en jongeren te prikkelen door maatschappelijke dilemma’s te bespreken? Dan is dit een leuke vacature voor jou. Wat ga je doen? De gastdocent verzorgt gastlessen op basisscholen, middelbare scholen, MBO’s en in het hoger onderwijs. Dit gebeurt in het werkgebied van district Hollands Midden, bestaand uit vijf locaties: Katwijk, Leiden, Alphen aan den Rijn, Bodegraven en Gouda. Thema’s die we behandelen zijn bijvoorbeeld EHBO, hulpbereidheid en internationale hulpverlening. De gastlessen stimuleren de hulpbereidheid onder jongeren, omdat we ze prikkelen na te denken over hun eigen gedrag en hen aan te moedigen om met elkaar in discussie te gaan. Daarmee creëren we bewustwording bij jongeren en vergroten we zowel hun handelingsbereidheid als hun handelingsbekwaamheid. Als voorlichter educatie: • maak je onderdeel uit van een educatieteam en onderhoud je contact met de projectleider Educatie • verzorg je minimaal 6 gastlessen per jaar • volg je voorafgaand een training om klaargestoomd te worden in jouw functie Wat kan het Rode Kruis jouw bieden? Als voorlichter educatie ben je betrokken bij een maatschappelijk project dat ertoe doet. In deze mooie vrijwilligersfunctie kun je het verschil kunt maken voor kwetsbare doelgroepen. Daarnaast biedt het Rode Kruis jou: • Een enthousiast team van betrokken vrijwilligers om je heen • Een kans om jouw ervaringen en je netwerk uit te breiden • De mogelijkheid om je verder te ontwikkelen, door het volgen van opleidingen en trainingen • Een reiskostenvergoeding • Regelmatig leuke evenementen en borrels, waarbij plezier voorop staat Wie ben jij? Als voorlichter Educatie is het belangrijk dat je het leuk vindt om voor een klas te staan. Je bezit daarbij over goede communicatieve vaardigheden. Het is een pre als je al ervaring hebt. Tenslotte vinden we ook dit belangrijk: • Je bent bekend met de grondbeginselen van het Rode Kruis en draagt deze van nature uit • Je bent bereid om in de omgeving van Leiden, Bodegraven, Katwijk, Alphen aan den Rijn en Gouda les te geven • Je bent beschikbaar tijdens schooltijden • Je bent minimaal één jaar inzetbaar voor het Rode Kruis

Structureel
Bodegraven-Reeuwijk

Wordt vrijwilliger in de Bibliotheek

Bibliotheek De Groene Venen

Zoek jij inspirerend en betekenisvol vrijwilligerswerk? Bibliotheek De Groene Venen zoekt in Bodegraven een gastheer/vrouw voor de zaterdag van 10:00 tot 1400 uur. In Reeuwijk is plaats voor vrijwilligers in de directe dienstverlening voor maandagmiddag van 13:45 tot 17:15 uur en/of dinsdagavond van 18:15 tot 20.15 uur. Kijk op onze website voor alle mogelijkheden van vrijwilligerswerk. https://www.bibliotheekdegroenevenen.nl/organisatie/vrijwilligers.html

Structureel
Gouda, Bodegraven-Reeuwijk

Vrijwilliger MEE op Weg Midden Holland

MEE Plus

MEE op weg MEE op Weg is een initiatief vanuit MEE om mensen met een beperking de kans te geven om samen met een vrijwilliger zelfstanding te leren reizen. Dit kan gaan om de route van huis naar school of een ander reisdoel. De vrijwilliger en deelnemer gaan samen onder begeleiding van de MEE coördinatoren een traject starten om de vastgestelde doelen te behalen. Dit kan zowel met de fiets, trein, tram of bus. De visie van MEE Midden Holland op vrijwillige inzet MEE Midden Holland wil een bijdrage leveren aan actief inwonerschap en sociale verbondenheid. Wij zijn van mening dat het werk van onze beroepskrachten en vrijwilligers hiertoe een wezenlijke bijdrage levert en van waarde is voor onze organisatie en daarmee voor de maatschappij. Dit is verwoord in onderstaand statement: Vrijwilligersprofiel De vrijwilliger sluit aan bij de keuzevrijheid van de deelnemer. De vrijwilliger luistert- en denkt mee op een vriendschappelijke manier en helpt door samen te doen. De vrijwilliger helpt de deelnemer om mee te doen in/aan de samenleving De vrijwilliger helpt de deelnemer om allerlei obstakels te overwinnen onderweg. De vrijwilliger is flexibel inzetbaar en heeft meer mogelijkheden dan een professional qua tijd en qua afstand-betrokkenheid. De vrijwilliger heeft affiniteit met de doelgroep. De vrijwilliger is bereid om cursussen of trainingen te volgen gegeven door MEE. Een vrijwilliger van MEE op Weg is een hartelijk mens, die geïnteresseerd is in het leven van een ander en graag wil helpen. Wij zoeken vrijwilligers die: • Al wat levenservaring hebben • Zelf in balans zijn • Om kunnen gaan met diverse soorten problematiek • Empathisch zijn, zich kunnen verplaatsen in de ander • Goed kunnen luisteren • Goede communicatieve vaardigheden hebben • Trouw en betrouwbaar zijn • Respect hebben voor andere culturen, godsdiensten en manieren van leven • De ander accepteren zoals die is • Naast de deelnemer kunnen staan, en niet ‘er boven’ Taken • Wij vragen aan vrijwilligers om 1 a 2 uur per week (of om de week) voor een traject van ongeveer 8 weken, beschikbaar te zijn en op pad te gaan met een deelnemer. • Wekelijks (of 2-wekelijks) samen te werken aan het gestelde doel. Voorbeelden van gestelde doelen kunnen zijn: o Leren om zelfstandig naar school te gaan met de fiets of het OV. o Zelfstandig leren reizen met de trein. o Leren omgaan met onverwachte situaties op de weg. o Leren om zelfstandig naar het station te fietsen. o Leren overstappen met de bus. o Omgaan met de drukte in de spits. o Leren om hulp in te zetten onderweg als dat nodig is. • Na ieder oefenmoment geeft de vrijwilliger een terugkoppeling aan de MEE coördinator over het verloop van het oefenmoment. • De vrijwilliger beheert de ov kaarten die zijn vrijgegeven door MEE en levert deze weer in wanneer het doel behaald is. • De vrijwilliger plant en beheert de afspraken die hij/zij maakt met de deelnemer voor het oefentraject. Wat kun je van MEE verwachten? De vrijwilligers van MEE op weg worden ondersteunt en gefaciliteerd vanuit MEE. Deze ondersteuning wordt aangeboden door de coördinatoren van MEE op weg. • VOG (verklaring omtrent gedrag) kan gratis worden aangevraagd via MEE. • Kennismaking met de deelnemer en de MEE coördinator. • Tussenevaluatie met de coördinator van MEE. • Twee keer per jaar neemt de vrijwilliger deel aan de trainingen die zullen worden aangeboden door MEEK2. • Een jaarlijks waardering moment voor vrijwilligers. • Na ieder traject ontvangt de vrijwilliger een VVV cadeaubon ter waarde van €50,00. • Overleg met de coördinatoren van MEE is mogelijk op werkdagen tussen 9:00 en 17:00. • MEE stelt OV kaarten beschikbaar die gebruikt kunnen worden gedurende het traject.

Structureel
Bodegraven-Reeuwijk

Chauffeurs in Reeuwijk

SAM Welzijn

Meld je aan als vrijwillige chauffeur en vervoer jouw minder mobiele 'buren' in je eigen auto. Tijdens de rit ben je ook het 'maatje' van de deelnemer, je bent behulpzaam, neemt de tijd en staat open voor een gesprekje. Je kunt je tijd flexibel indelen. Als er een ritaanvraag is, dan wordt er gevraagd of je beschikbaar bent. Je krijgt als vrijwillige chauffeur een vergoeding van €0,35 per kilometer plus eventuele parkeerkosten. De tijdsbesteding is afhankelijk van jouw beschikbaarheid en de vraag van de deelnemers. Wat vragen we van je: Je bent in het bezit van een eigen auto en geldig rijbewijs B Je hebt een WA- en inzittendenverzekering Wat krijg je ervoor terug? Naast de onkostenvergoeding per kilometer krijg je er ook een heel goed gevoel door terug. De deelnemers die je vervoerd zijn je erg dankbaar, omdat ze vaak geen andere mogelijkheid hebben. Daarnaast ontstaan er tijdens het rijden veel mooie gesprekken We zijn specifiek opzoek naar vrijwilligers in Reeuwijk, omdat we daar vrijwilligers tekort komen ten opzichte van de deelnemers. In Bodegraven zijn op dit moment voldoende vrijwilligers actief.

Structureel
Bodegraven-Reeuwijk

Bezoeker (intermediair) gezinnen

Stichting Leergeld Groene Hart

Stichting Leergeld Groene Hart biedt kinderen de kans om op school en buiten school mee te doen aan activiteiten. Intermediair St Leergeld Groene Hart Het bestuur zoekt een intermediair met een hart voor kinderen uit gezinnen met geldzorgen. Als intermediair bezoek je de gezinnen die een aanvraag bij St. Leergeld deden. Je kunt luisteren zonder te oordelen en bouwt daardoor een goede band op. Je weet over diverse regelingen rondom armoedebestrijding of je wilt je er in verdiepen. Na het bezoek maak je een verslag als onderbouwing voor de aanvraag. De inzet is ongeveer 1x per twee weken een klein dagdeel, afhankelijk van het aantal aanvragen. Ben je nieuwsgierig geworden, kijk eens op www.leergeldgroenehart.nl. En neem contact op met Marjan (coördinator)

Structureel
Leiden, Katwijk, Gouda, Bodegraven-Reeuwijk

Vrijwilliger Logistiek

Rode Kruis

Het Nederlandse Rode Kruis helpt mensen in nood, om de hoek en ver weg, vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt, dát is waar wij voor staan. Wij doen dit met vele vrijwilligers die zich dagelijks inzetten. Helden die een stap vooruit zetten als het spannend wordt. Die de schouders eronder zetten als het nodig is. Zodat in tijden van nood niemand alleen staat. Ook internationaal bieden wij mensen in nood, die kwetsbaar zijn of slachtoffer van een natuurramp of crisis, integrale humanitaire hulp. In Nederland is het Rode Kruis ingedeeld in 23 districten. Voor het district Hollands Midden zoeken wij een logistiek vrijwilliger voor 4-8 uur per week. Als Logistiek vrijwilliger ondersteun je de Locatiecoördinatoren Hulpverlening van de diverse locaties in Hollands Midden. Als Rode Kruis zijn wij altijd druk in de weer. Zo zetten we ons in op evenementen en organiseren we trainingen. Deze activiteiten kunnen alleen doorgaan als onze logistiek op orde is. Zij zorgen er niet alleen voor dat alle materialen op voorraad zijn en klaargezet worden, maar ook dat deze op tijd geleverd worden en uiteindelijk weer op de juiste plek in het magazijn belanden. Daarmee is logistiek een van de belangrijkste onderdelen. Een overzicht van de taken zijn: - In samenwerking met de Locatiecoördinator zorg je ervoor dat het magazijn, voorraad, materiaal en materieel op orde zijn. - Je zorgt voor het ophalen en brengen van materiaal tussen de verschillende locaties van het Rode Kruis district Hollands Midden (incidenteel daarbuiten). - Je brengt en haalt spullen bij externe partijen. - Je controleert de correctheid van de inhoud van de tassen, materiaal en materieel. - Je bent actief met het op- en afbouwen van de EHBO-posten in samenwerking met de hulpverleners bij de inzet of een evenement. Wat vragen we van jou? - Je bent enthousiast, accuraat en zelfstandig. - Je bent flexibel inzetbaar, zowel overdag als ’s avonds. Er zijn mogelijkheden om ook bij noodhulpverlening ingezet te worden. - Je kunt goed organiseren, hebt een “hands-on mentaliteit” en het vermogen om te improviseren. - Je bent in bezit van een rijbewijs B, eventueel BE. - Je hebt een certificaat Uitgebreide Eerste Hulp (of vergelijkbaar) of je bent bereid dit te halen op onze kosten - Je bezit voor de functie van chauffeur minimaal een rijbewijs B. Rijbewijs BE en/of C(1) zijn een pré. Zonder rijbewijs kun je alleen worden ingezet als bijrijder. - Je bent fysiek in staat zware materialen te tillen en verplaatsen. - Je bent woonachtig in (de buurt van) de locatie. Wat bieden wij? Vrijwillig betekent niet vrijblijvend, naast dat wij straks onze verwachtingen uitspreken zie je hieronder wat wij te bieden hebben: - Wij geloven erin dat het belangrijk is jezelf te blijven ontwikkelen. Daarom bieden we je talloze opleidingen en trainingen aan, met officiële certificaten. - Het staat niet alleen goed op je cv, ook kan je doorgroeien en bij verschillende projecten aan de slag zodat je jezelf blijft uitdagen en anderen inspireert. - Natuurlijk vergoeden wij je reiskosten en andere onkosten. - Een sociale en warme omgeving met een groot vrijwilligersnetwerk. - Naast zingevend werk, is er ook tijd voor ontspanning! We organiseren regelmatig leuke evenementen en borrels waarbij plezier voorop staat!

Structureel
Jongeren
Bodegraven-Reeuwijk

Kooktalent gezocht in Reeuwijk-dorp

SAM Welzijn

De kookgroep in het Huis van Alles in Reeuwijk Dorp zoekt nieuw kooktalent. Een enthousiaste vrijwilligersgroep kookt 1 keer per maand op dinsdagmiddag in het Huis van Alles in Reeuwijk Dorp een maaltijd voor wie behoefte heeft aan ontmoeting en lekker eten. Voor de uitbreiding van het kookteam zoeken we nog 2 à 3 personen (m/v) die mee willen doen. Houd je van menu’s verzinnen, boodschappen doen en koken? Ben je 1x per maand op dinsdag tussen 10 en 14 uur beschikbaar? En wil je graag meedoen met een super gezellig vrijwilligersteam? Dan zijn we op zoek naar jou! Interesse? Zoek contact met Ria.

Structureel
Bodegraven-Reeuwijk

Vrijwilliger Kids&Koffie in Reeuwijk-brug

SAM Welzijn

Wil je anderen graag iets leren, ben je een vrouw en heb je hebt 2,5 uur per week op dinsdag tijd? Dan zoeken we jou bij Kids&Koffie! Kids&Koffie is een activiteit voor vrouwen met verschillende culturele achtergronden, die Nederlands willen leren preken. Vaak volgen zij de inburgeringscursus, maar zijn door kleine kinderen aan huis gebonden. Een taal leer je niet alleen uit een boek, maar vooral ook door te doen. Daarom is er iedere dinsdagmorgen van 9.00 tot 11.30 uur Kids&Koffie in het Huis van Alles in Reeuwijk brug, waar vrouwen elkaar kunnen ontmoeten en er oppas is voor de kinderen. Als vrijwilliger doe je je best om een vertrouwde omgeving te creëren waarin fouten mogen worden gemaakt. De vrijwilligers en deelnemers bepalen samen de invulling van de ochtenden. Afgelopen jaar hebben we o.a. mozaïeken gemaakt, gekookt, gedanst en aandacht besteed aan de onderwerpen “school” en “hoe wordt Nederland bestuurd?”. Maar vooral ook veel gelachen! Informatie of aanmelding: Joke Roelofs (vrijwilliger), jjroelofs@gmail.com, tel. 06-51387677 MarjoleinWaagmeester, m.waagmeester@samwelzijn.nl, tel. 0172-614 500 Of loop even binnen op dinsdagochtend in Het Huis van Alles, Van Staverenstraat 39 te Reeuwijk. We willen daar graag al je vragen beantwoorden.

Structureel
Bodegraven-Reeuwijk

Penningmeester Leergeld Groene Hart

Stichting Leergeld Groene Hart

Penningmeester St. Leergeld Groene Hart Het bestuur zoekt een penningmeester met een hart voor kinderen uit gezinnen met geldzorgen en kennis van financiën. Je beheert de financiën van onze stichting, van begroting tot jaarrekening en keurt wekelijks de facturen goed. We gebruiken hiervoor een boekhoudpakket. Wij zijn een bestuur waar we informele contacten én het werken aan een goed resultaat belangrijk vinden. Zo’n zes tot acht keer per jaar overleggen we bij voorkeur op de vrijdagmiddag. Wil je meer informatie, kijk eens op www.leergeldgroenehart.nl. En neem dan contact op met Carolien.

Structureel