csrf
SAM vrijwilligerscentrale logo
SAM vrijwilligerscentrale

Vrijwilligers gezocht

Wij zoeken vrijwilligers voor alle voorkomende werkzaamheden in onze Kringloopwinkel, voor een of 2 dagdelen per week. Een dagdeel bestaat uit 4 uur. Momenteel hebben we 30 vrijwilligers. Sinds 1994 hebben we met hulp van alle vrijwilligers ruim 1,5 miljoen euro gedoneerd aan goede doelen in binnen- en buitenland. Daar zijn we trots op. Alle vrijwilligers krijgen een vrijwilligers vergoeding per gewerkt dagdeel. Jaarlijks hebben we leuke uitjes in een restaurant, een BBQ en een Kerstreceptie met een kleine attentie. We zijn een gezellige club vrijwilligers die door onze inzet en harde werken goede doelen kunnen steunen. Doe jij ook mee?

Lees meer

structureel

Reeuwijk-Brug: Reeuwijk-Brug-Zuidwest

Klussen binnen
In een winkel

Beschrijving

Wij zoeken vrijwilligers voor alle voorkomende werkzaamheden in onze Kringloopwinkel, voor een of 2 dagdelen per week.
Een dagdeel bestaat uit 4 uur.
Momenteel hebben we 30 vrijwilligers.

Sinds 1994 hebben we met hulp van alle vrijwilligers ruim 1,5 miljoen euro gedoneerd aan goede doelen in binnen- en buitenland. Daar zijn we trots op.

Alle vrijwilligers krijgen een vrijwilligers vergoeding per gewerkt dagdeel. Jaarlijks hebben we leuke uitjes in een restaurant, een BBQ en een Kerstreceptie met een kleine attentie.

We zijn een gezellige club vrijwilligers die door onze inzet en harde werken goede doelen kunnen steunen. Doe jij ook mee?

Praktische informatie

Wekelijks 900 tot 1700 uur

maandag

woensdag

zaterdag

Locatie

Reeuwijk-Brug: Reeuwijk-Brug-Zuidwest

Impact

Voor wie

Ouderen

Impactgebied

Duurzaamheid & milieu

Categorie

Klussen binnen
In een winkel
Delen:
Bewaar:
Print:

Anderen bekeken ook

Lid Programmaraad Huis van Alles R'dorp
Bodegraven-Reeuwijk

Lid Programmaraad Huis van Alles R'dorp

Maandelijks · 2 tot 4 uur
SAM Welzijn

Ben jij het nieuwe lid met frisse ideeën van de Programmaraad Huis van Alles in Reeuwijk-dorp? Dorpshuis ‘de Kaag’ biedt op dinsdag en woensdag plek aan het ‘Huis van Alles’. Op deze 2 dagen is het de plek in het dorp waar inwoners, vrijwilligers en professionals kunnen samenkomen. De agenda staat op dinsdag en woensdag vol met leuke activiteiten. Het Huis van Alles wordt gerund door de programmaraad. Deze groep vrijwilligers is verantwoordelijk voor het reilen en zeilen in het Huis van Alles. We zitten te springen om iemand met een frisse blik, affiniteit met communicatie, die het leuk vindt om ons te helpen en met ons mee te denken hoe we het Huis van Alles nog leuker kunnen maken dan het nu al is. We vergaderen ongeveer 1 keer per kwartaal 1,5 uur. Meer informatie? Stuur dan een bericht.

HOH Rijnleven zoekt wandelvrijwilligers
Bodegraven-Reeuwijk

HOH Rijnleven zoekt wandelvrijwilligers

Wekelijks · 1 tot 3 uur
Het Oudenhuis Rijnleven

Wij zoeken een tweede vrijwilliger die graag wandelt en daarbij iemand in een rolstoel kan/wil duwen, zodat meer bewoners vaker naar buiten kunnen en genieten van frisse lucht. Omdat de activiteit weersafhankelijk is, kunnen afspraken met de bewoner zelf gemaakt worden. Het hoeft dus niet op vaste tijd. Jij kunt het verschil maken voor bewoners, die , geen kinderen (in de buurt) hebben, of kinderen die hier fysiek toe in staat zijn.

Vrijwilligers Brugklasmaatjes
Bodegraven-Reeuwijk

Vrijwilligers Brugklasmaatjes

Wekelijks · 1 tot 2 uur
SAM Welzijn

Vrijwilligers gezocht voor de Brugklasmaatjes (Groep 8’ers die naar de brugklas gaan) Binnen Brugklasmaatjes (voorheen School is Cool) worden jongeren en hun ouders/verzorgers begeleid met de overgang van de basisschool naar de middelbare school. Dit project bestaat uit 2 onderdelen. - Individuele begeleiding door een mentor. - Huiswerkklas. De doelstelling is dat het kind met hulp van het gezin en school daarna zelfstandig verder kan. Mentorbegeleiding Jongeren worden aan het eind van de basisschool/ begin van de middelbare school gekoppeld aan een mentor. De mentor en het kind ontmoeten elkaar 1 keer per week ongeveer 1,5 uur. Het kind wordt geholpen met het leren, leren plannen en schoolwerk. Ook wordt er veel aandacht besteed aan hoe het met het kind gaat. De mentor ondersteunt waar nodig de ouders/verzorger en gaat soms mee naar informatiebijeenkomsten/mentorgesprekken op school en werkt als een “vertaler” tussen school en thuis. De mentor volgt het kind en het gezin tot dat die ‘geland’ is op de middelbare school. Dit duurt meestal 1 tot 2 jaar. Huiswerkklas De huiswerklas vindt 1 keer per week plaats. De leerlingen kunnen 1,5 uur per week komen om hulp te krijgen met huiswerk, het plannen van schoolwerk, leren leren, etc. De klas vindt plaats op woensdagmiddag van 16.30 tot 18.00 uur in het Huis van Alles, Vromade 1 in Bodegraven. Zoek jij vrijwilligerswerk en wil je … * Jongeren in de start op de middelbare school ondersteunen * helpen met huiswerk, horizonverbreding en het ontwikkelen van sociale vaardigheden * je 1,5 uur per week beschikbaar stellen Dan is de Brugklasmaatjes iets voor jou! We bieden je een gezellig team en organiseren relevante trainingen. Interesse? Stuur een bericht naar Agnes Brandtzaeg Coördinator Brugklasmaatjes [e-mailadres verborgen] of 06 – 17088202 We horen graag van je!

Bezoekvriend/Maatje voor Mitchell (9756)
Alphen aan den Rijn, Bodegraven-Reeuwijk

Bezoekvriend/Maatje voor Mitchell (9756)

Maandelijks · 2 tot 6 uur
Ipse de Bruggen

Wie ben ik: Hoi, ik ben Mitchell, ik ben 32 jaar en heb een licht verstandelijke beperking. Ik woon op Ipse de Bruggen in Zwammerdam. Dit is een instelling waar nog meer mensen met een verstandelijke beperking wonen en werken. Ik ben op zoek naar een bezoekvriend/maatje om af en toe leuke dingen te doen samen. Ik ben sportief. Soms alleen een luisterend oor vind ik ook heel fijn. Samen een wandeling maken, een kopje koffiedrinken, een boodschap doen of iets anders wat jij en ik beiden leuk vinden. Jouw profiel: Je: vindt het leuk om de cliënt beter te leren kennen en een band op te bouwen, om samen gezellige uitstapjes te maken; bent sociaal, gezellig en hebt humor; kunt na een inwerkperiode zelfstandig met de cliënt op pad; staat open voor nieuwe dingen en wil nieuwe dingen leren; geeft zelf aan wanneer je ondersteuning nodig hebt van de begeleiding. Wat wij bieden Het aantal uren is in overleg; uiteraard houden wij rekening met je agenda en mogelijkheden. Wij zorgen goed voor onze vrijwilligers: Je wordt enthousiast ingewerkt. Je kunt je reiskosten declareren (in overleg onkosten). Er is jaarlijks een cursusaanbod over uiteen lopende thema’s. Wij zetten onze vrijwilligers regelmatig in het zonnetje. En hele dankbare gezichten omdat door jouw hulp meer mogelijk is. Informatie Voor informatie kun je contact opnemen met begeleider Carola Verburg, tel: [telefoonnummer verborgen]/34 of Caroline Groeneveld, vrijwilligersconsulente [telefoonnummer verborgen]

Vrijwillige trajectmanager bij Over Rood
Leidschendam-Voorburg, Gouda, Zoetermeer, Breda, Borsele, Halderberge, Etten-Leur, Oosterhout, Tilburg, Gilze en Rijen, Loon op Zand, Meppel, Westerveld, Elburg, Veldhoven, Eersel, Waalre, Laarbeek, Deurne, Woerden, Edam-Volendam, Amstelveen, Aalsmeer, Zaanstad, Bodegraven-Reeuwijk, Delft, Westland

Vrijwillige trajectmanager bij Over Rood

Wekelijks · 3 tot 4 uur
Over Rood

Nederland heeft relatief gezien het grootste aantal ondernemers (met name kleinschalige ondernemingen en zzp’ers) ter wereld. Helaas zijn er veel ondernemers met financiële problemen. Deze ondernemers maken zich zorgen over de toekomst en overwegen soms te stoppen als zelfstandige. Ze zoeken (vaak te laat) hun weg in de warrige wereld van de hulpverlening, maar vinden niet de oplossing naar een bestaan met voldoende financiële zekerheid. Ze hebben een gelijkwaardige gesprekspartner nodig, die met ze meedenkt en ze kan begeleiden naar een schuldenvrije toekomst. Ben jij die gesprekspartner? Wil jij het verschil maken? Wil jij deze mensen helpen, met jouw ervaring en kennis, onder de deskundige en professionele paraplu van Over Rood? Wil jij hun trajectmanager zijn? Meld je dan aan! Wat ga je doen? Je begeleidt ondernemers in het doorlopen van een traject binnen Over Rood. De doelstelling van ieder traject is dat de cliënt zélf aan de slag kan om zijn problemen op te lossen en te werken aan een financieel gezonde toekomst. Jij deelt je kennis en ervaring en die van Over Rood met je cliënt en helpt hem om zo structuur en overzicht te krijgen in zijn bedrijfsvoering. Je helpt bij lastige keuzes. Geen enkel traject is hetzelfde. Soms is de hulpvraag puur financieel-administratief, terwijl op andere momenten een advies over de bedrijfsvoering het verschil maakt. Je haalt ondernemers uit een negatieve spiraal en helpt ze de draad weer op te pakken. Gemiddeld begeleid je 5 tot 10 cliënten per jaar, met een tijdsbesteding van ongeveer 4 uur per week. Je wordt begeleid door de vestigingsmanager in jou regio zodat de kennis of ervaring die jij niet hebt altijd wordt aangevuld met de kennis en ervaring van onze organisatie. Heb jij motivatie om anderen te helpen met je eigen én onze kennis en ervaring, heb je een ondernemersgeest of ben je ondernemer (geweest) en heb je ervaring met het managen/coachen/begeleiden van mensen. Meld je dan bij ons aan. Wat zoeken wij? Wij zoeken trajectmanagers die een bijdrage willen leveren aan de maatschappij door ondernemers weer vooruit te helpen. Je hebt minimaal HBO werk- en denkniveau en je kunt goed luisteren, samenvatten en signaleren. Ook is het belangrijk dat je gestructureerd kan werken en dat je geduldig bent. Een basiskennis van financiële administratie, marketing en sales is ook mooi meegenomen. Verder; - Kun je een businessplan en een financieel plan lezen en beoordelen; - Ben je handig met Excel en vind je het leuk om zelf te zoeken naar oplossingen; - Heb je het in je om afstand te bewaren en stimuleer je om zelf aan de slag te gaan; - Ben je bekend met verschillende belastingsoorten (VKB, BTW en IB) Herken jij jezelf niet terug in alle punten maar ben je toch geïnteresseerd, dan kunnen we altijd kijken of we je kunnen ondersteunen op de gebieden waar jij nog net wat kennis of ervaring mist. Wat krijg je ervoor terug? Bij ons lever je een maatschappelijke bijdrage aan een doelgroep die vaak niet goed geholpen wordt. Je krijgt waardering en voldoening uit de hulp die je biedt en de successen die je daarmee bereikt en je levert een waardevolle bijdrage aan de Nederlandse economie en een gezond ondernemersklimaat. Daarnaast krijg je bij ons: - Een relevant opleidingstraject en regelmatige trainingen - Professionele begeleiding vanuit de organisatie om je te ondersteunen waar jij dat nodig hebt - Een onkostenvergoeding per traject die je gemaakte kosten dekt - Het netwerk van Over Rood en al haar werknemers en vrijwilligers, waarmee jij je kennis en vaardigheden kunt uitbreiden. Ben je geïnteresseerd, meld je dan nu aan!

Werk je graag met kinderen en ouders?
Gouda, Waddinxveen, Bodegraven-Reeuwijk, Zuidplas, Krimpenerwaard

Werk je graag met kinderen en ouders?

Wekelijks · 1 tot 4 uur
Humanitas Midden-Holland

Introductie De vereniging Humanitas is een landelijke vrijwilligersorganisatie. De vrijwilligers helpen mensen om op eigen kracht iets aan hun situatie te veranderen. Deze hulp is gratis en altijd in de buurt. Humanitas Midden-Holland is een afdeling van Humanitas Nederland en is werkzaam in de gemeenten Waddinxveen, Bodegraven-Reeuwijk, Gouda en Krimpenerwaard. De afdeling telt zo’n 160 vrijwilligers, die hulp bieden op het gebied van financiën, eenzaamheid, laaggeletterdheid, inburgering en begeleiding bij omgangsregelingen (BOR). Humanitas BOR richt zich specifiek op het begeleiden van gescheiden ouders bij het tot stand brengen van een omgangsregeling met hun kind(eren). Het belang van het kind staat daarbij voorop; hoe sneller een goed werkende omgangsregeling tot stand komt, hoe sneller kinderen een plek tussen hun gescheiden ouders kunnen vinden. De begeleiding vindt plaats door gemotiveerde en getrainde vrijwilligers. De ondersteuning duurt in principe 3 tot 6 maanden, daarna hebben ouders samen een regeling getroffen. Om deze begeleiding te kunnen geven is Humanitas Midden-Holland is op zoek naar BOR vrijwilligers. Functieomschrijving: als BOR vrijwilliger: • Ondersteun je gescheiden ouders bij de uitvoering van de omgangsregeling. • Stel je het belang van het kind voorop. • Zorg je voor een positieve en ontspannen sfeer waarin kind en ouders zich vrij voelen bij elkaar. • Bied je, indien gewenst, praktische hulp aan gescheiden ouders. Ben jij één van onze nieuwe vrijwilligers? • Je hebt ervaring met het werken met kinderen? • Je hebt een hart voor kinderen? • Je bent stressbestendig? • Je kunt een neutrale houding innemen tussen ouders? • Je hebt levenservaring? • Je kunt goed luisteren en hebt belangstelling voor anderen? • Je bent 3 uur per week of per 14 dagen beschikbaar • Je bent bereid deel te nemen aan trainingen. • Een auto is gemakkelijk, maar niet noodzakelijk. Wat krijg je er voor terug? • Uitdagend, leuk en interessant werk. • Een voorbereidende training. • Professionele begeleiding, altijd iemand om op terug te vallen. • Geregeld contact met collega-vrijwilligers met wie je ervaringen kunt uitwisselen. • Interessante themabijeenkomsten. • Reiskostenvergoeding. • Goede verzekering tegen schade en ongevallen. Ben je geïnteresseerd? Laat dan wat van je horen. Stuur een berichtje met cv via de mail. Heb je eerst nog een vraag? Stuur dan gerust een bericht aan de coördinator van BOR Midden-Holland: Grethe. Wij vragen iedere nieuwe medewerker om bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag op naam van Humanitas te overleggen. Uw reactie wordt strikt vertrouwelijk behandeld.

Wordt vrijwilliger in de Bibliotheek
Bodegraven-Reeuwijk

Wordt vrijwilliger in de Bibliotheek

Wekelijks · 10 tot 14 uur
Bibliotheek De Groene Venen

Zoek jij inspirerend en betekenisvol vrijwilligerswerk? Bibliotheek De Groene Venen zoekt in Bodegraven een gastheer/vrouw voor de zaterdag van 10:00 tot 1400 uur. In Reeuwijk is plaats voor vrijwilligers in de directe dienstverlening voor maandagmiddag van 13:45 tot 17:15 uur en/of dinsdagavond van 18:15 tot 20.15 uur. Kijk op onze website voor alle mogelijkheden van vrijwilligerswerk. [website verborgen]

DigiTaal team bibliotheek zoekt vrijwilligers
Bodegraven-Reeuwijk, Waddinxveen

DigiTaal team bibliotheek zoekt vrijwilligers

Project · 2 tot 4 uur in totaal
Bibliotheek De Groene Venen

Heb je kennis van computers en het internet en vind je het leuk om mensen meer te leren over de digitale wereld? Dan is dit wellicht iets voor jou! Docent en/of assistent bij onze cursussen. De Bibliotheek organiseert les vanaf de beginnerscursus Klik&Tik tot de Windows cursus, lessen voor de verschillende smartphones, fotos verwerken en beheren, Ipad, Word en Excel, een greep in de mogelijkheden. Het zijn losse projecten van steeds 3 of 4 weken op dezelfde dag. Van 1 op 1 coaching tot groepjes van max. 10 deelnemers. Voor meer informatie en kennismaken vul je op onze website het formulier in en wij nemen contact met je op. [website verborgen]