Website onderhouden
Het dierenvoedselbos heeft een website in aanbouw. Erg mooi, en genoeg te melden, maar ik krijg het niet voor elkaar. Te oud vrees ik. Het is wordpress, met handleiding en iemand die beschikbaar is per telefoon voor uitleg.
Wil jij slachtoffers helpen in hun online contact met lotgenoten en het vinden van erkenning en herkenning? Dan zijn wij op zoek naar jou! Help jij andere jongeren verder? Als ambassadeur ben je het kloppend hart van onze community. Heb jij ooit een ernstig verkeersongeval meegemaakt? Of ben je slachtoffer geweest van een (online) seksueel misdrijf, fraude of geweld? Heb je een manier gevonden hiermee mee om te gaan? Wil jij met jouw ervaringsverhaal iets betekenen voor mensen die iets soortgelijks hebben meegemaakt? Jij kunt het verschil maken voor een ander door te laten weten dat ze niet de enige zijn. Dat het normaal is je vervelend te voelen, of juist niks te voelen. Jouw verhaal kan een ander moed geven. Wat ga je doen? Je deelt jouw ervaringen actief, biedt soms een online "luisterend oor" en denkt, als je het leuk vindt, mee over de ontwikkelingen van de Lotgenoten Community. Verder: Reageer je op verhalen van gebruikers van de community. Ondersteun je gebruikers van de community. Dat kan openbaar in een online groep of in een privébericht via de Lotgenoten Community. Je bent moderator van jouw groep. Breng je de Lotgenoten Community onder de aandacht in je eigen netwerk. Hoeveel tijd vragen we van je? Regelmatig bezoek aan de community wanneer het jou uitkomt. Ongeveer 2 uur per week. Misschien iets meer, als je het leuk vindt om mee te denken over de ontwikkelingen van de Online Community. Voordat je begint, volg je eerst een training bij de Slachtofferhulp Academie. Wat breng jij mee? Je bent proactief en enthousiast. Je wilt een ander helpen door open te zijn over je eigen ervaring. Je bent gemotiveerd om je voor langere tijd voor de Lotgenoten Community in te zetten. Je bent digitaal- en schrijf- vaardig, sociaal en je komt op een goede manier op voor Slachtofferhulp Nederland. Goed werkgeverschap Slachtofferhulp Nederland gaat voor goed werkgeverschap. Daarom zorgen we voor: Goede trainingen en informatie over nieuwe ontwikkelingen. Voor je rol als ambassadeurs ontvang je deskundigheidsbevordering, casusbesprekingen waarin de veiligheid centraal staat. Je kunt altijd terugvallen op op collega ambassadeurs en lotgenotencoördinatoren. Reiskostenvergoeding en een mobiele telefoon. Je werkt vanuit huis waardoor je op elk moment jouw online verhaal of tip kan delen met lotgenoten. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met team Lotgenotencontact: [e-mailadres verborgen] Wie zijn wij? Jaarlijks helpt Slachtofferhulp Nederland honderdduizenden slachtoffers en nabestaanden verder. Je kunt bij ons terecht voor emotionele steun, wij ondersteunen in het strafproces en helpen je je schade vergoed te krijgen. Daarnaast vertegenwoordigt Slachtofferhulp Nederland de belangen van slachtoffers in de maatschappij en stimuleert zij kennisontwikkeling op het gebied van slachtoffers en hulp aan slachtoffers en hun naasten. Als je bij ons gaat starten, vragen we jou een Verklaring Omtrent het Gedrag aan te vragen.
Lees meerWekelijks 2 tot 2 uur
Geschikt voor jongeren
Kinderen & jongeren
Sinds 2021 mag ik me binnen Slachtofferhulp Nederland bezig houden het o.a. het werven van vrijwilligers. Vanuit Slachtofferhulp Nederland wordt praktische, juridische en psychosociale ondersteuning geboden aan slachtoffers en nabestaanden. Dat doen we vanuit een groot team van vrijwilligers door het hele land, zeer gedreven en betaalde professionals en stagiairs, die kennis opdoen en zich meer dan eens ook na de stageperiode blijven inzetten voor slachtoffers. Elk slachtoffer horen en helpen, dat is onze missie. Wil jij meer weten mail dan naar [email protected] of app naar 06-24673120
Het dierenvoedselbos heeft een website in aanbouw. Erg mooi, en genoeg te melden, maar ik krijg het niet voor elkaar. Te oud vrees ik. Het is wordpress, met handleiding en iemand die beschikbaar is per telefoon voor uitleg.
Onze community zoekt verhalen over vrijheid van denken en doen, voor een internationaal publiek. id Fix werkt voor mensen die het minder getroffen hebben dan de meesten van ons. Internationaal helpen we mensen die vanwege hun levensovertuiging uitgestoten, bedreigd of vervolgd worden. Dat zijn vaak jonge mensen die hun geloof hebben afgezworen in een religieus land of orthodoxe omgeving. Door hun verhaal te vertellen op de website van het Secular Underground Network zorgen we voor begrip, en organiseren we steun in de vorm van therapie, coaching en zonodig financiële steun. Hou je van verhalen of artikelen schrijven, verschillende culturen, en lever je graag een substantiële bijdrage om het leven van mensen te redden en hen een nieuw leven in veiligheid op te bouwen, meld je dan aan voor een kennismakingsgesprek.
Stichting Dutch Assistance Dogs is op zoek naar twee energieke en enthousiaste bestuursleden met hart voor de activiteiten van de stichting Dutch Assistance Dogs. Dutch Assistance Dogs (DAD) is een groeiende organisatie die zich bezighoudt met het begeleiden van (jong)volwassenen met psychische problemen bij het opleiden van hun assistentiehond. Door hun ziektebeeld zijn zij vaak beperkt in hun participatie in de samenleving en schiet hun zelfredzaamheid te kort. Een assistentiehond (of hulphond) blijkt dikwijls een essentiële sleutel te zijn in het proces zich te versterken, ook bij hun deelname aan de samenleving. De wijze waarop coaches, in een trainingstraject, van cliënten en hun hond een team maken, blijkt een heel krachtige formule te zijn. Met deze aanpak is ook de haalbaarheid voor het verkrijgen en opleiden van een hulphond voor een veel bredere doelgroep mogelijk. Bestuur Het bestuur van de Stichting Dutch Assistance Dogs heeft tot taak alles te doen wat nodig is om de doelstelling van de stichting te realiseren. Dat betekent concreet dat het bestuur verantwoordelijk is voor het ondersteunen van de bij de Stichting aangesloten (zelfstandige) coaches, voor het inregelen van processen om de organisatie goed te laten draaien, voor het financiële beheer van de Stichting, voor het werven van sponsorgelden, voor het bevorderen van de professionaliteit, voor de werving en selectie van coaches en voor het vertegenwoordigen van de stichting naar buiten toe. I n 2024 is de mijlpaal bereikt van het zevenjarig bestaan van de Stichting. Gezien een aantal externe ontwikkelingen en de fase waarin de Stichting zich nu bevindt, zijn we nu gestart met het formuleren van de strategie op langere termijn, de stip op de horizon. Dat traject wordt naar verwachting in het eerste kwartaal van 2025 afgerond. De bestuursvergaderingen vinden meestal eenmaal per maand ’s avonds plaats via Teams. Indien nodig kan ook tussentijds overleg worden ingepland. Voor het bestuur zoeken we twee vrijwilligers (MBO+/HBO niveau) , die het bestaande team komen versterken: - een lid als secretaris, praktische doener, handig, teamworker, voldoende tijd - een lid met een achtergrond in fondsenwerving en/of marketing met wiens inbreng we onze website, gebruik van social media en sponsoring processen kunnen optimaliseren Wat bieden we? Een maatschappelijk relevante vrijwilligersfunctie bij een kleine ANBI stichting met grote ambities. Door jouw inzet voor de doelstellingen van de stichting kun je, samen met een team van enthousiaste en gedreven vrijwilligers en samen met de aangesloten coaches, het verschil maken voor veel jongvolwassenen met vaak complexe psychische problemen. De functie is vrijwillig en onbetaald. Onkosten, inclusief reiskosten, worden vergoed.
Wil je iets betekenisvols doen? Heb je interesse in andere culturen? En houd je van kletsen? Meld je dan aan voor ‘Kletsmaatjes’: online Nederlands kletsen met een nieuwkomer. Samen oefen je de Nederlandse taal en deel je wat je bezighoudt. Dat is goed voor de taalontwikkeling, het zelfvertrouwen en het netwerk van nieuwkomers én vrijwilligers. -Je bent minimaal 16 jaar oud -Je spreekt vloeiend Nederlands -Je bent minstens 1 uur per week beschikbaar voor 20 sessies -Je hebt interesse in taal en andere culturen -Videobellen kent voor jou geen geheimen -Je hebt toegang tot een e-learning en online webinar, zodat je goed voorbereid bent op de sessies met je kletsmaatje Je krijgt: -Een mooie match! -Ondersteuning van een enthousiast team van coördinatoren voor al je vragen en advies -Voor vrijwilligers: e-learnings en interessante webinars Stuur ons je e-mailadres of telefoonnummer en we plannen direct een kennismaking in! Wat onze kletsmaatjes zoal zeggen: "We hebben over allerlei onderwerpen gesproken; onze culturen, eten, Bevrijdingsdag, Ramadan, festivals en het weekend". "Ik vind het erg leuk. Mijn kletsmaatje is een geweldig persoon. Zij praat Nederlands met mij op een vrolijke manier. Het is nooit saai. Ook geeft ze mij huiswerk. Ik luister, spreek, lees voor en leer nieuwe woorden. Mijn kletsmaatje geeft me de kans om mijn Nederlands te verbeteren." "Mijn kletsmaatje durft steeds meer te praten en te vertellen." “Opnieuw ontzettend leuk om te zien hoe gretig mijn kletsmaatje alle informatie opneemt." "De vooruitgang met mijn kletsmaatje is opmerkelijk."
Wij maken gebruik van verschillende social media-kanalen, waarvan Facebook momenteel de belangrijkste is. Maar we willen ook dolgraag een jongere doelgroep bereiken. We hebben wel een TikTok-account, maar doen er weinig tot niets mee. Vooral omdat we denken dat we niet de geschikte content - m.n. filmpjes - kunnen bieden. Kun jij ons helpen? Wij zijn Stichting Tekenbeetziekten en houden ons bezig met voorlichting over, preventie van en onderzoek naar tekenbeetziekten, zoals de ziekte van Lyme. We zijn een ongesubsidieerde vrijwilligersorganisatie. Dat wil zeggen onze vrijwilligers - inclusief het bestuur - geen vergoeding krijgen voor hun werkzaamheden. We vergoeden uiteraard wel alle kosten die je voor ons maakt. We beschikken niet over een (duur) kantoor: we werken allemaal vanuit huis, op tijden die ons het beste schikken. Omdat veel van onze vrijwilligers "ervaringsdeskundige" zijn o.h.g.v. tekenbeetziekten/Lyme zijn we gewend dat afspraken onverhoopt niet door kunnen gaan of projecten langer duren dan verwacht, omdat iemand ineens niets meer kan. Waag er eens een berichtje aan, dan vertel ik je meer. Alvast dank voor je belangstelling.
Open call voor vrijwilliger positie binnen Buggin' Out & het collectief. (Nederland met reismogelijkheden/lokaal project)
Wij willen graag beroemd worden in Westland en omgeving. Voor de Fame? Nee, om zoveel mogelijk kinderen te kunnen helpen! Kwetsbare kinderen, die naar de brugklas gaan en daar wel een steuntje in de rug bij kunnen gebruiken. Kom jij hiervoor ons communicatieteam versterken? Wat ga je doen? Dat mag je zelf kiezen! Wij hebben verschillende klussen en taken in de aanbieding, van eenmalig tot meer structureel. Bij onze kennismaking mag je zelf aangeven hoeveel tijd je wilt besteden en hoe vaak; samen zoeken we dan uit wat er mogelijk is voor jou. • Ben jij een echte held op sociale media? Wij (nog) niet zo :S. Dus bieden wij jou alle ruimte in: o Sociale-mediakanalen (Instagram, Facebook, LinkedIn) beheren o Oproepen plaatsen op sociale media o Andere communicatiekanalen inzetten om onze boodschap effectief over te brengen • Houd je van schrijven? En doe je dat in foutloos Nederlands? Werk mee aan onze nieuwsbrief! Deze verschijnt ca. 3x per jaar. o Artikelen schrijven o Eindredactie: pakkende koppen bedenken, teksten redigeren, controleren op taal en spelling o Interviews maken met onze vrijwilligers en de leerlingen die wij helpen • Wil je jouw skills aanscherpen in webredactie? Onze website is kortgeleden opgefrist, maar het kan altijd beter! o Webpagina’s (WordPress) bewerken en aanpassen o Nieuwsberichten plaatsen o Publicaties online beschikbaar maken, zoals ons jaarverslag • En dan nog wat andere klussen: o Heb je zelf een leuk idee om ons bekender te maken? Iets waar wij nog helemaal niet aan hebben gedacht? Kom maar door! o Zo nu en dan houden wij bijeenkomsten voor onze vrijwilligers. Maak jij onze vrijwilligers enthousiast om dan te komen, met mooie uitnodigingen? o En van die bijeenkomsten hebben wij ook graag foto’s, bijvoorbeeld voor in onze nieuwsbrief. Ga jij die foto’s maken? De bijeenkomsten zijn op avonden van maandag t/m donderdag, en in het Westland. o Onze oudere nieuwsbrieven staan wel op onze website, maar niet zo toegankelijk. Want: als jij een link ziet die ‘Info ’ heet, krijg je dan zin om die te openen? Vast niet. Maar misschien heb je wél zin om de pareltjes uit onze oudere artikelen te vissen, en ze te laten shinen als aparte berichten op onze site! o Die frisse nieuwe website van ons kan nog wel een goede controle op tekst gebruiken. Zet jij hier je tanden in? o Regelmatig zoeken wij nieuwe vrijwilligers. In ons team van thuismentoren, maar ook voor andere functies. Maak jij daar pakkende teksten voor? Wat bieden wij jou? • Zinvol werk bij een stichting die kwetsbare kinderen helpt en zo bijdraagt aan kansengelijkheid. • Zichtbare resultaten van jouw bijdrage. • Ervaring opdoen met communicatiewerk in de non-profitsector. • Flexibel vrijwilligerswerk: vanuit huis en op de momenten die jou uitkomen. • Natuurlijk ben je welkom bij onze gezellige en leerzame bijeenkomsten. Enthousiast? Fijn! Reageer met een bericht of neem contact met mij op via [e-mailadres verborgen] voor meer informatie. Groetjes, Algemeen Coördinator Miriam
In het kort Jij bent digitaal vaardig en thuis in de wereld van Teams. Een meeting hosten? Daar draai je jouw hand niet voor om. Dan is deze leuke ondersteuningstaak je op het lijf geschreven. Je wordt gastvrouw/gastheer namens het bestuur van AGORA voor de digitale cafés en andere digitale meetings zoals een Algemene ledenvergadering (ALV). Wanneer We houden 6 tot 7 keer per jaar online activiteiten. De data zijn nog niet bekend, maar worden in afstemming met jouw agenda gepland. Hoe Door het uitzetten van een Teamslink onder de genodigden, gasten toe te laten, deze waar nodig in te delen in break out rooms en de chat te volgen tijdens de meeting. Tijdinvestering 3 tot 4 uur per bijeenkomst, voor minimaal 1 jaar. Nieuwsgierig geworden? Klik Vacature: Gastheer/Gastvrouw online Teams meetings om de gehele tekst te lezen
Binnen Nederland zijn diverse netwerken actief binnen ons vakgebied. De leden en hun ambassadeurs (de contactpersonen met AGORA) zijn de kwartiermakers binnen hun regio en/of specialisme. Binnen deze netwerken komen (on)betaalde Coördinatoren Vrijwilligerswerk samen om met elkaar te delen, te inspireren, te leren en de verbindingen te leggen. Past deze omschrijving bij jou en zie je, net als het bestuur van AGORA, de enorme meerwaarde van het verbinden en elkaar ontmoeten? Dan zoeken wij jou! Als netwerkverbinder ben je tevens lid van het bestuur van AGORA. Nieuwsgierig geworden? Klik Vacature: Netwerkverbinder (tevens algemeen bestuurslid) om de gehele tekst te lezen
1 op de 12 kinderen in Nederland groeit op in armoede. Dat zijn ruim 300.000 kinderen tot 21 jaar die een verre van zorgeloze jeugd hebben. Kinderhulp helpt met iets groots, of iets kleins. Een dagje uit bijvoorbeeld, een fiets, leesboek, warme winterjas of een cadeautje van de Sint. Dingen die heel gewoon lijken, maar toch een verschil maken ⭐ Als beller bel je onze collectanten, en controleer je hun gegevens zodat ze met volledige én juiste gegevens in ons systeem staan. Vind jij het leuk om ons te helpen én vind je het leuk om mensen te bellen? Dan doen we graag een beroep op je! Je kunt dit vanuit huis doen, Met een paar uurtjes van jouw tijd maak jij dat verschil voor een kind dat opgroeit in armoede al mogelijk! Dan kan in heel Nederland. Aanmelden of vragen? Twijfel vooral niet ons dat te laten weten!⭐